Don Kihot iz Rakovice

Matija Buzurović Gagi stanovnik je romskog naselja osnovanog odlukom Skupštine grada Beograda u naselju Kijevo, u Rakovici. U njemu, u tzv. kontejnerima za stanovanje, žive Romi raseljeni iz nehigijenskog naselja kod mosta Gazela.

Sa Gagijem smo se sreli u njegovom novom domu. Tu je započeo priču. O sebi, svojoj porodici, o poslu kojim se bavi. Na svoj način...
Gledajući ekipe RTS-a, koje su u više navrata snimale priloge za svoje emisije, Gagi je poželeo da snimi film o svojim komšijama i prijateljima.
Nabavio je kameru i krenuo u snimanje. Ipak, komšije su bile mnogo rečitije kada je kamera bila isključena, nego kada bi Gagi postavio pitanje o tome kako žive i sa kakvim problemima se suočavaju. U razgovorima sa komšijama stiče se uvid u atmosferu u naselju. Tamo gde su, po Gagijevom mišljenju, izostali koncizni odgovori, on sam staje pred kameru da situaciju objasni do kraja.
Ekipa Redakcije dokumentarnog programa RTS-a pratila je Gagijeva nastojanja da zabeleži jedan trenutak u životu romskog naselja. Gruba priča o Gagiju, njegovoj ambiciji, Romima i njihovim problemima, začinjena je i ponekom duhovitom situacijom, koju je spontano zabeležila neka od kamera.
Emisiju Don Kihot iz Rakovice Redakcija dokumentarnog programa emituje u petak, povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma.
Scenario i režija: Milutin Jovanović
Direktor fotografije: Periša Đinđić
Muzika: Saša Vasić

repriza, 1. oktobar u 02:20 i 10:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво