Halo, ovde Japan! 12/24

I u ovoj epizodi Kjari Pamju Pamju i Rej Mastrđovani upoznaju nas sa japanskom kulturom i tradicijom.

U rubrici Japan ABC upoznaćete se sa pojmom koji počinje slovom Š. Šokuhin predstavlja repliku hrane koja se postavlja u izlozima restorana. Ovaj običaj uveden je u 19. veku, u robnim kućama. Nastao je u gradu Gudža-Hačiman. Svaka vrsta hrane pravi se na veštački način, a pratićete kako ih stvara najveći šokuhin majstor u Japanu. Šokuhin je jedinstven primer japanske kreativnosti i tehnologije. Danas se prodaju kao ukrasni predmeti, kancelarijski pribor, privesci za ključeve, pa čak i u obliku USB memorije.
U rubrici Ičijina pop-kultura današnja tema takođe je hrana. Japan se može pohvaliti velikim brojem restorana koji služe hranu iz celog sveta. Međutim, razlika je u tome što se u svim restoranima, osim japanskog, hrana priprema daleko od očiju gosta. Ičija smatra da je pripremanje hrane pred gostima zabavno. U pojedinim restoranima se ide toliko daleko da se i širina podloge za pripremu sušija prilagođava radi što bolje komunikacije sa gostom. Japanci vole da jedu i da se zabave u restoranima gde sami pripremaju jela. Ako posetite Japan, pitanje izbora je da li ćete želeti da sami pripremate hranu ili će to kuvari uraditi za vašim stolom. U svakom slučaju, dobro ćete se zabaviti.

Program je obezbeđen u saradnji sa Japanskom fondacijom

repriza, 5. avgust u 03:00 i 11:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво