TV feljton: Miloš Crnjanski, 3. deo

Pre tri godine navršilo se 120 godina od rođenja jednog od naših najznačajnijih pisaca, Miloša Crnjanskog. Redakcija za kulturu je tada obeležila ovu značajnu godišnjicu emisijom posvećenoj savremenim tumačenjima obimnog i raznovrsnog dela Miloša Crnjanskog.

Crnjanski se ogledao u gotovo svim književnim rodovima, započevši poezijom i pripovetkama, pišući drame i istovremeno stvarajući svoje najveće romane. Njegova memoarska i putopisna proza, esejistika ali i novinski članci, feljtonistika, sve je to često dosezalo same književne vrhove. Biće zapamćen po remek-delima poput Lirike Itake, Dnevnika o Čarnojeviću, Seobama, Romanu o Londonu, čija se neprolazna vrednost neprestano nudi savremenim tumačima i proučavaocima njegovog dela kao novi izazov.
Jednom nedeljno tokom oktobra, u tri epizode emisije TV feljton Miloš Crnjanski, gledaoci će saznati nova viđenja i književna tumačenja mlađe i srednje generacije profesora, teoretičara i istoričara književnosti - Predraga Petrovića, Zorice Nestorović, Vladimira Gvozdena, Gorane Raičević, Slobodana Vladušića i Aleksandra Jerkova. Specijalni gost emisije je i sekretar zadužbine Miloš Crnjanski, Dimitrije Tasić.
Gledaoci će takođe imati prilike, zahvaljujući dokumentaciji RTS-a, da u emisiji vide i čuju samog pisca kako govori svoja sećanja, komentariše svoje delo ili čita odlomke.
Emisiju je uredila Jasmina Vrbavac, režiju potpisuje Marko Šotra.

repriza, 2. avgust u 04:30 i 12:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво