Читај ми!

Koncert Državnog ansambla ruskih kozaka, 2. deo

Državni ansambl ruskih Kozaka je eminentni nosilac kozačke kulture, ansambl koji neguje bogatu duhovnu, muzičku i igračku kozačku tradiciju i nasleđe brojnih kozačkih regiona Rusije od reke Dona do Sibira. Jedan su od vodećih profesionalnih ruskih ansambala sastavljen od pedesetak iskusnih plesača, muzičara i pevača svetske klase, čije izvođenje oduševljava publiku i oduzima joj dah. Obučeni u živopisne i originalne kostime neobičnog kolorita, igrači na briljantan način prikazuju način života Kozaka.

 

U predstavi se koriste originalni kozački rekviziti izrađeni po muzejskim obrascima: kostimi, top, sablje, puške - koji dočaravaju pravi kolorit kozačkog života.
Njihova igra je inspirativna, puna energije, autentičnog ritma, strasti, a igračke veštine dovedene su do perfekcije i do granica akrobatike. Postavljajući sebi najsloženije umetničke zadatke, članovi ansambla izvode koreografske i igračke bravure sa lakoćom koja je svojstvena velikim majstorima, zbog čega ih s pravom nazivaju Veliki kozački balet.
Visokim kvalitetom i spektakularnim izvođenjem programa, Ansambl ruskih Kozaka je osvojio čitav svet, gostujući na svim kontinentima i prestižnim svetskim muzičkim i pozorišnim festivalima.

 

Repriza u 15:10 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво