Četvrtkom u devet: Titove žene

Ko su bile žene koje su obeležile život doživotnog predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita? Zašto se o njima godinama ćutalo i kako je njihova tragična sudbina uticala na Broza?

Dokle nas vode putevi Titovih ljubavnih veza i kako su se njihove sudbine ukrštale? Šta je zajedničko njegovim ženama i šta o njemu preko njih saznajemo?

Koliko su zbog Broza rizikovale a kako je on reagovao kad su ugrožavale njegov status i život?

Da li su imale udela u političkom odlučivanju bivšeg komunističkog revolucionara, partizanskog vođe i jugoslovenskog maršala?

Uz bogatu arhivsku građu, fotografije i snimke, u dokumentarnom filmu o tome govore članovi njegove porodice, istoričari, istraživači i Titovi biografi iz Srbije, Rusije, Slovenije, Hrvatske.

Autorka filma Svetlana Janićijević

Montažer Boško Novaković

Snimatelj Nenad Stepanović

Producentkinja Dragica Barović

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво