Fudbal - LŠ: Crvena zvezda - Totenhem

Fudbaleri Crvene Zvezde dočekuju vicešampiona Evrope Totenhem u četvrtom kolu grupe B Lige šampiona. Meč se igra na stadionu Rajko Mitić od 21 čas, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator utakmice je Nemanja Matić.

U prošlom, trećem kolu grupe B, Totenhem je u Londonu savladao Crvenu Zvezdu sa 5:0. Dvostruki strelci na tom susretu bili su Hari Kejn i Son, dok je jedan pogodak postigao Erik Lamela.

Ipak, fudbaleri Vladana Milojevića imaće priliku da se revanširaju gostima iz Engleske, nadahnuti i inspirisani prošlogodišnjom pobedom nad Liverpulom u Beogradu sa 2:0.

Na tabeli grupe B Bajern vodi sa maksimalnih 9 bodova, Totenhem ima četiri boda, Zvezda tri, dok je Olimpijakos četvrti sa samo jednim bodom.

Crvena zvezda je posle poraza u Minhenu od Bajerna sa 3:0, savladala Olimpijakos u drugom kolu u Beogradu sa 3:1, nakon čega je usledio pomenuti duel sa Totenhemom u Londonu.

Totenhem je na startu remizirao sa Olimpijakosom 2:2 u Pireju, a uoči pobede nad našim šampionom, doživeli su debakl pred svojom publikom u drugom kolu od Bajerna sa 7:2. Totenhem je bez pobede na osam ovogodišnjih gostovanja, a na strani imaju skor od 4 remija i isto toliko poraza. Ovo im je četvrta uzastopna sezona u Ligi šampiona, a u domaćem šampionatu su tek 11, sa 13 bodova posle 11. kola. Na poslednjih šest susreta u svim takmičenjima imaju jednu pobedu nad Zvezdom, dva remija i tri poraza, a u prošlom kolu Premijeršipa remizirali su u Liverpulu sa Evertonom 1:1.

Crvena zvezda je lider naše Super lige, sa 39 bodova posle 14. kola. Zvezda je na poslednjih devet susreta ostvarila devet pobeda i ima taj jedan poraz od Totenhema, nakon čega su usledila i tri trijumfa u domaćoj ligi nad Radnikom iz Surdulice, Bačkom Topolom i Proleterom iz Novog Sada u prošlom kolu sa 2:0. Ovo će biti 12. Zvezdin meč na evro sceni ove sezone, a šesti pred svojim navijačima. Ujedno, ovo će biti i peti susret crveno-belih u elitnom društvu na svom terenu, u istoriji kluba, a na prethodna četiri susreta u Ligi šampiona u Beogradu, Zvezda je pobeđivala Liverpul i Olimpijakos, remizirala sa Napolijem i izgubila od Pari Sen Žermena prošle sezone.

Šampion Srbije će imati ogromnu podršku sa tribina, a uloga favorita ipak pripada timu Maurisija Poćetina koji je prošle sezone imao samo jedna bod posle tri odigrana meča, a potom došao i do finala Lige šampiona gde su poraženi od Liverpula sa 2:0. Zvezda se 21 put sastajala sa ekipama iz Engleske i ima skor od sedam pobeda, osam poraza i šest remija.

Poćetino ima problem sa povredama Lamele, Harija Kejna, indisponirani su Son i Orije koji su prilikom starta polomili nogu igraču Evertona u nedelju, a trener Totenhema ne može da računa ni na iskusnog Fertongdena.

Dilema je ko će u Milojevićevom timu pre svega dobiti šansu u napadu - Pavkov, Boaći ili Tomane i hoće li trener Crvene zvezde od starta napasti rivala na popularnoj Marakani u Beogradu.

Utakmica četvrtog kola grupe B Lige šampiona između Crvene zvezde i Totenhema igra se u sredu od 21 čas na stadionu Rajko Mitić, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Komentator utakmice je Nemanja Matić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво