Oko magazin: Metju Palmer - Rečeno i prećutano u Prištini i Beogradu

Koje je poruke specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan uputio pre nekoliko dana na Kosovu a šta je rekao danas u Beogradu.

Srbija ne može u Evropsku uniju ako ne prizna Kosovo. Do sada nijedan američki zvaničnik nije izgovorio tako eksplicitnu rečenicu kao nedavno u Prištini specijalni izaslanik za zapadni Balkan. Metju Palmer danas je bio u Beogradu, ali rečenicu iz Prištine nije pominjao. Međutim, posle sastanka sa predsednikom Vučićem - čula se rečenica - uskoro bi moglo da dođe do dijaloga Beograda i Prištine. Šta govore poruke Metjua Palmera iz Prištine i Beograda?

Promenili smo čak i ime, zašto Evropska unija odlaže pristupne pregovore? Rekao je nedavno predsednik Severne makedonije. Uzalud su svi govorili "nepravda", francusko "ne" u Luksemburgu bilo je jače od svih "da" zajedno. Tako je Severna Makedonija ostala samo sa novim imenom, ali ne i sa datumom za početak pregovora. U međuvremenu, dobila je datum za nove izbore i obećanje o skorom ulasku u NATO. Ko će politički profitirati od ovog razočaranja?

Na zidu jedne osnovne škole u Somboru ove godine pojavio se veliki mural sa likom Nikole Jokića. Autor je ulični crtač koji se potpisuje kao Pijanista. Murali Andreja Josifovskog u Beogradu, Somboru, Apatinu pričaju priče o knjigama, ličnostima, događajima. Da li su slike po gradskim fasadama umetnost ili kršenje zakona?

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво