Fudbal: LE, Partizan - Mančester Junajted

Fudbaleri Partizana u četvrtak očekuje najteži ispit u grupnoj fazi lige Evrope. Na stadionu crno belih stiže po broju domaćih titula najtrofejniji engleski klub Mančester Junajted.

Biće to drugo gostovanje slavnog engleskog kluba. Pre 53 godine u polufinalu Kupa šampiona Partizan je pobedio Bezbijeve bebe sa 2:0. U revanšu je bilo 1:0 za Mančester, pa je Partizan stigao do finala i čuvenog duela sa Realom u Briselu.

U četvrtak u Humskoj se očekuje novi fudbalski spektakl pred više od 300 000 navijača. Partizan je u drugom kolu lige Evrope na gostovanju pobedio Astanu i ima četiri boda koliko i Mančester. Posle evropske pobede usledila su dva poraza u prvenstvu od Voždovca i Mladosti i to je sigurno otežavajući faktor pred duel sa Mančesterom.

Ali rezultatski situacija nije bolja ni u ekipi, koju predvodi Ole Gunar Solskjer. Remi sa Liverpulom nije ocenjen kao uspeh, pa je Mančester trenutno na trinaestom mestu sa 10 osvojenih bodova posle devet utakmica.

Nemanja Matić neće igrati u Beogradu zbog povrede, ali su zato i De Hea i Marsijal spremni i Mančester će sigurno igrati u jačem sastavu nego u prva dva kola kada je pobedio Astanu i igrao nerešeno sa AZ Alkmarom. Partizan igra mnogo bolje nego u domaćem prvenstvu. Ako poprave realizaciju i smanje broj promašaja crno beli se mogu nadati velikom uspehu.

Teško je prognozirati, jer forma oba tima varira, ali ono što se sigurno očekuje je novi fudbalski spektakl u našem glavnom gradu.

Bilo bi lepo da se istorija ponovi i ova generacija ponovi uspeh one iz 1966. godine.

Utakmica Partizan - Mančeter Junajted igra se na stadionu Partizana od 18 časova i 55 minuta.

Direktan prenos je na našem Prvom programu, a komentator je Predrag Strajnić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво