Velika iluzija - "Džudi"

Jedna od najomiljenijih, ali i najtragičnijih zvezda zlatnog doba Holivuda Džudi Garland, sa umetničke i životne scene otišla je pre tačno pola veka. U 2019. kada se obeležava i 80 godina od "Čarobnjaka iz Oza" dobila je biografski film "Džudi".

 

U "Krupnom planu" Velike iluzije je oskarovka Rene Zelveger koja je uoči londonske premijere dala ekskluzivni intervju za RTS.

"Velika iluzija", posvećena glumici Džudi Garland predstavlja biografsku muzičku dramu reditelja Ruperta Golda "Džudi" i pet najuspešnijih filmova koje je u karijeri snimila legendarna filmska i muzička zvezda.

U rubrici "Moj rakurs" o životnom i profesionalnom putu Garlandove govori upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović.

"Premotavanje" nas podseća na film Viktora Fleminga "Čarobnjak iz Oza".

U "Kontraplanu" u ovom specijalu, našao se reditelj Rupert Gold.

Autor emisije: Sandra Perović

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво