Fudbal - LŠ, Crvena Zvezda - Olimpijakos

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas dočekuju ekipu Olimpijakosa na stadionu Rajko Mitić u drugom kolu brupe B Lige šampiona. Direktan prenos meča je na Prvom programu RTS -a, a komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Crvena zvezda je u prvom kolu poražena u Minhenu od Bajerna sa 3:0, dok je Olimpijakos na premijeri grupe B remizirao sa Totenhemom pred svojim navijčima 2:2, iako su na toj utakmici Grci gubili sa 2:0 posle pola sata igre.

Olimpijakos je vicešampion Grčke i trenutno su na deobi prvog mesta u šampionatu gde imaju 10 osvojenih bodova posle četiri odigrana kola, koliko je sakupio i aktuelni šampion Paok.

Olimpijakos je u dosadašnjem delu Superlige Grčke zabeležio tri startne pobede nad Asterasom, Larisom i Volosom, dok su prošlog vikenda remizirali u najvećem derbiju grčkog fudbala sa Panatinaikosom 1:1.

U ovogodišnjim kvalifikacijama za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, Olimpijakos je eliminisao Viktoriju Plzenj, Istambul Bašahšehir i Krasnodar, a na šest mečeva kvalifikacija, ostvarili su pet pobeda i jedan remi, uz 13 datih i samo jednim primljenim golom na putu do elite. Posebno su ubedljivi bili u plej ofu za Ligu šampiona, gde su deklasirali Krasnodar iz Rusije sa 6:1 u dvomeču.

Na jedanaest dosadašnjih mečeva u svim takmičenjima, Olimpijakos ima osam pobeda, i tri remija - dakle bez poraza su u dosadašnjem delu sezone i igraju otvoren, napadački fudbal. Njihov trener Portugalac Pedro Martins predvodi tim prepun internacionalaca sa ogromnim iskustvom na međunarodnoj sceni, a glavna zvezda tima je nekadašnji reprezentativac Francuske Valbuena.  Uzdanice su mu i portugalski golman Žoze Sa, defanzivci Elabdelui iz Norveške i Portugalac Ruben Semedo, dok se veznom redu oslanja pre svega na Brazilca Giljermea, još jednog Portugalca Danijela Podensea, Alžirca Sudanija, Kamaru iz Gvineje i našeg Lazara Ranđelovića. Tu su i domaći igrači Buhalakis i Masuras koje Pedro Martins koristi pre svega u rotaciji, dok u napadu glavnu polugu tima čine Marokanac El Arabi i iskusni Španac Gerero.

Olimpijakos se vratio u grupu fazu Lige šampiona posle jedne godine odustva, a poslednju titulu u Grčkoj osvojili su u sezoni 2016-2017. Olimpijakos je 44 puta bio šampion Grčke, a imaju i 27 nacionalnih Kupova.

Sa druge strane, naš najtrofejniji klub Crvena zvezda posle poraza u Minhenu na startu grupne faze Lige šampiona, poražena je i u večitom derbiju od Partizana sa 2:0.  U sredu su savladali Voždovac u zaostaloj utakmici sa 3:1, a protiv Olimpijakosa će odigrati i 20. meč ove sezone u svim nadmetanjima.  

Posle napornih kvalifikacija u kojima je Milojevićev tim drugu godinu za redom došao do grupne faze elitnog klupskog takmičenja, tim ponovo pokušava da pronađe idealnu formu koja bi im mogućila da pred svojim navijačima na stadionu Rajko Mitić ostvare i prvu ovosezonsku pobedu u Ligi šampiona.

Biće to prvi međusobni meč Crvene zvezde i Olimpijakosa u evropskim takmičenjima, a 2012. odigrali su prijateljski susret u kojem je Olimpijakos slavio sa 2:1.

U drugoj utakmici drugog kola grupe B, u Londonu će se sastati Totenhem i Bajern, takođe u utorak od 21 sat.

Utakmica između naše Crvene zvezde i Olimpijakosa igra se u utorak od 21 čas na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво