Srce zločina - Epizoda 1: Ubistvo maloletnika u Nišu

Radio-televizija Srbije od utorka, 24. ceptembra, u 22.00, na svom prvom programu emituje "Srce zločina" - igrano dokumentarni serijal koji se bavi temama iz crne hronike.

Inspektorima niške policije u decembru 2005. godine prijavljen je nestanak petnaestogodišnjeg dečaka. Situacija je postala ozbiljna kada se njegovim roditeljima javio nepoznati muškarac i tražio otkup. Do primopredaje novca nije došlo. Telo otetog mladića pronađeno je nekoliko dana kasnije.

U prvoj epizodi emisije "Srce zločina" videćete ko je odgovoran za ubistvo i da li je zločin mogao da bude sprečen.

Rekonstrukcije slučajeva snimane su na autentičnim lokacijama, sa akterima koji su, u velikom broju slučajeva , i sami učestvovali u istragama. Priče su ilustrovane i sudskom i policijskom dokumentacijom - fotografijama, snimcima i dokumentima.

Neki zločini su priča za sebe, a neki su poslužili kao povod za analizu sličnih situacija i problema koji dovode do nasilja, ubistava i drugih krivičnih dela.

Sagovornici su svedoci zločina, žrtve, policajci, sudije, tužioci, advokati, doktori, psiholozi, forenzičari, predstavnici državnog i nevladinog sektora.

Urednik emisije: Veljko Medić

Reditelj: Todor Popov

Od 24.09, utorkom u 22.00 na RTS 1

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Срце злочина Срце злочина

Autor:
Вељко Медић

Шта је све потребно урадити да би се од једног трага са места убиства стигло до пресуде? Радио - телевизија Србије од уторка, 24. септембра, на свом првом програму емитује "Срце злочина" - играно документарни серијал који се бави темама из црне хронике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво