Košarka: SP, Australija - Češka

Česi su jedno od iznenađenja turnira, ali su potpuno zasluženo u četvrtfinalu.

U prvoj fazi su iskoristili šansu koja im se ukazala kada su u poslednjem kolu savladali Tursku, koja se nije oporavila od propuštene prilike u meču sa Amerikancima.

Kada su prešli u novu grupu, smatrali su ih autsajderima pored Grčke i Brazila, međutim, hrabrom i odličnom igrom su savladali Brazil, te su na taj način doveli Grke na ivicu provalije. Grčkoj je bila potrebna pobeda od 12 poena razlike.

Pobeda je bila, ali ne tako ubedljiva, te su Česi, potpuno zasluženo prošli među osam najboljih ekipa na šampionatu.

To što niko od njih nije očekivao ulazak u nokaut fazu može biti olakšavajuća okolnost za Čehe u duelu sa Australijom, koja će biti veliki favorit u predstojećem susretu. "Bumersi" igraju odličnu košarku. Bez poraza su, a trijumfi protiv Litvanije i Francuske samo su podigli samopouzdanje. Bili su kandidati za medalju i pre početka prvenstva. Sada ih sa pravom smatraju kandidatom i za najsjajnije odličje, i bilo bi veliko iznenađenje ukoliko ih ne vidimo u polufinalu.

Utakmica između Češke i australije se igra u Šangaju, a početak je u 15 časova.

Komentator je Miloš Krivokapić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво