Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je Nina Krstić, direktorka Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, autorka filma "Nek Čand i Stenoviti vrt", koji će 26. jula premijerno biti prikazan na RTS-u.

U Sopotu je otvoren 48. Filmski festival SOFEST. Pod sloganom "Po jutru se dan poznaje", od  2. do 6. jula u takmičarskom programu biće prikazano 18 filmova.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, najavljen je program Festivala ruske muzike  "Kustendorf klasik", koji će biti održan u etno-selu Drvengrad na Mećavniku od 10. do 12. jula.

U Kultrunom dnevniku predstavljamo delo "Vizantijska crkva - obrazovanje ahitektonske slike svetlosti" autora prof. dr  Ivana Stevovića, koji arhitekturu vizantijske crkve posmatra kao trodimenzionalnu sliku.

U Galeriji "X Vitamin" u Beogradu  otvorena je izložba "Kultivacija i komodifikacija" Srđana Veljovića.

Ove godine navršava se trideset godina od pada Berlinskog zida i sedam decenija od prestanka "Berlinskog vazdušnog mosta", savezničkog snabdevanja iz vazduha blokiranog Zapadnog Berlina.

Urednik Lidija Božić
Montažer Branislav Popović
Realizator Marija Sredojević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво