Oko magazin: Bocan Harčenko-diplomatski specijalac koga Rusija šalje u Srbiju

Najbolji poznavalac Balkana u Moskvi stiže u Beograd.

Već treći po redu ambasador Rusije u Beogradu zove se Aleksandar. Ako smo Konuzina zapamtili po rečenici: Ima li ovde Srba, Čepurina ćemo pamtiti kao čoveka koji je u proteklih sedam godina bio jedan od najaktivnijih ambasadora u srpskoj prestonici. Treći Aleksandar koji dolazi u Beograd preziva se Bocan Harčenko i zna sve o Srbiji i Srbima. Pola svog radnog veka proveo je na Balkanu i verovatno ne postoji bolji poznavalac ovog prostora u ruskoj diplomatiji. Ko je Aleksandar Bocan Harčenko?

Ono sto je za Jugoslaviju bila Kviskoteka, za Srbiju je Slagalica. Najuspešniji kviz poslednjih 25 godina postao je sociološki fenomen i porodična navika. U poteri za dobrim kvizom promenili smo mnogo formata da bi na kraju kvizovi izašli i u kafanu. Sa ljudima koji su simbol kvizova u Srbiji i Hrvatskoj pokušali smo da tačno odgovorimo na pitanje u čemu je tajna uspeha kvizova?

Trajali su 10-struko duže nego Seks pistolsi. Bili su radnici iz brodogradilišta koji su se bunili i na sceni i van nje. Osamdesetih su urlali da niko ne živi za ideale i da smo svi mi samo lutke na koncu, devedesetih u vreme Tuđmana u Hrvatskoj pevali su o banđera rosi, naravno ispod petokrake. Usput, svima su poručivali: Istra ti materina. Moj život sa idijotima naslov je knjige Nenada Marjanovića u pank svetu poznatijeg kao Dr Frica o Kud Idijotima.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво