Znanje imanje

Klima i geografija određuju izgled i karakter ljudi, ali i njihove običaje i naravno kakvu hranu mogu da proizvedu.

U ovom izdanju sa domaćinima probamo sremske, bačke i vlaške specijalitete. Ideja da zaštite geografsko poreklo i osvedoče specifične vrednosti.

Zato za Znanje Imanje govore: Aleksandar i Marija Žilić, selo Martinci- zašto neguju sremski sir i žele da sin Dušan bude gazda na svom imanju.

Porodica Vojinović iz Kuzmina kako kulen, sremska kobasice, slanina i šunka vrhunskog kvaliteta mogu da napune tovilišta svinjama a police medaljama.

Seka Milić iz sela Vlaole koliko igra ukusa u harmoniji kozijeg sira, lekovitog bilja i istočne Srbije može da poveća stada.

Davor Marković- podseća kako kačamak ili koljaš slave u selu Jasikovo- nije hrana prošlosti već zdravlje na tanjiru.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinar: Dragana Popov

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво