недеља, 16.06.2019, 11:00 -> 12:13
Znanje imanje
Klima i geografija određuju izgled i karakter ljudi, ali i njihove običaje i naravno kakvu hranu mogu da proizvedu.
U ovom izdanju sa domaćinima probamo sremske, bačke i vlaške specijalitete. Ideja da zaštite geografsko poreklo i osvedoče specifične vrednosti.
Zato za Znanje Imanje govore: Aleksandar i Marija Žilić, selo Martinci- zašto neguju sremski sir i žele da sin Dušan bude gazda na svom imanju.
Porodica Vojinović iz Kuzmina kako kulen, sremska kobasice, slanina i šunka vrhunskog kvaliteta mogu da napune tovilišta svinjama a police medaljama.
Seka Milić iz sela Vlaole koliko igra ukusa u harmoniji kozijeg sira, lekovitog bilja i istočne Srbije može da poveća stada.
Davor Marković- podseća kako kačamak ili koljaš slave u selu Jasikovo- nije hrana prošlosti već zdravlje na tanjiru.
Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinar: Dragana Popov
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар