Oko magazin: Kako je završen poslednji rat 20. veka?

Dve decenije od Kumanovskog sporazuma, srpsko kineska drama oko čelika i još jedna otmica Mišela Uelbeka.

Sve je počelo u kafani kod makedonskog Albanca Sadikua blizu graničnog prelaza Đeneral Janković. Završilo se u šatoru na livadi pored piste sportskog aerodroma u Kumanovu. Bilo je to pre tačno 20 godina. Šta je doneo kumanovski sporazum 1999? Da li je to bila kapitulacija ili jedino rešenje u tom momentu?

Gotovo neopaženo tokom skupštinske rasprave o Kosovu prošlo je upozorenje predsednika Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom čelika. Novi potez Evrofera, evropskog udruženja proizvođača čelika za Srbiju bi mogao da bude "metak u čelo". O kakvoj novoj čeličnoj drami je reč?

Otmica Mišela Uelbeka naslov je dokumentarnog filma baziranom na događaju iz 2011. kada je kontroverzni pisac nestao na nekoliko dana u vreme promocije romana "Karta i teritorija". 8 godina kasnije Uelbek je imao kupljenu kartu za Beograd ali se nije pojavio na teritoriji Srbije. Ko je kriv za to? Da li je pisac izmislio pobunu u avionu Er Srbije i kako se festival Krokodil nosio sa pobunom razočaranih posetilaca?

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво