TV lica: In memoriam Miša Janketić

U znak sećenja na nedavno preminulog velikana srpskog glumišta Mihaila Mišu Janketića emitujemo intervju iz 2014 godine.

Miša Janketić je dočekao Tanju Petrenek u Beogradskom dramskom pozorištu na probi predstave "Kad su cvetale tikve" u kojoj je igrao pre 45 godina. Ovaj razgovor počeo je prisećanjem na trenutak kada je predstava zabranjena, a koristio se termin "otkazana" kada su novinari koji su pisali pohvalne posle premijere preinačili svoje mišljenje preko noći, o tome kako se razočarao u pozoriste i rešio da se okane glume, ali i vratio partijsku knjižicu uprkos uverenju i tome što je bio ratno siroče.

"Kod večitog mladoženje" u opuštenoj atmosferi u jednoj od kafana koje je voleo, govorio je o odrastanju, o majci koja mu je ostavila u amanet da brine o sestri a bio je tek šestogodišnjak, o jednim žutim cipelama u koje se zagledao i izgubio malu Milenu, o ponovnom susretu...

Pričao je i o ocu koga su ubili, o tome kako je to biti sam na svetu, kako je kad nemaš nikog ko bi ti došao na roditeljski sastanak, o ispunjenju snova i najvećoj želji koju je ostvario da se oženi, da ima ženu koju voli celog života i četvoro dece koja će nositi imena porodice koja je stradala.

Autor :Tanja Peternek Aleksić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво