Jutarnji program

Ako i ovo jutro podelite sa nama, videćete i ovo:

Parovima iz Srbije, novim pravilnikom, omogućena je donacija polnih ćelija i embriona, kao i ženama bez partnera da postanu majke. Šta to znači onima koji imaju problem da dobiju potomstvo?

Jedan fakultet, dve diplome! Na Ekonomskom fakultetu pre dve godine otvoren je međunarodni program osnovnih studija iz "Ekonomije i finansija", na engleskom jeziku. Kakvi su rezultati?

Širom sveta sutra se obeležava Svetski dan porodice! Zašto je porodica važna, ali i kakve probleme ima u savremenom svetu?

Upoznaćemo vas sa zanimljivim projektom i časopisom "Original". U pitanju je nekomercijalna platforma koju je 2015. godine osnovala Fondacija Novak Đoković, sa ciljem osnaživanja mladih u Srbiji, kroz promociju pozitivnih vrednosti.

Kada kažemo higijena prvo pomislimo na pranje: ruku, kože, zuba, kose. Da li znate da postoji i mentalna higijena? Zašto je ona važna i kako da je održavamo, čućete u Nazdravlju.

Kombinovanje boja u enterijeru mnogima može delovati izazovno. Da li se u žutoj prostoriji osećate napeto i da li plava boja smiruje i opušta? Otkrivamo šta kažu umetnici i dizajneri enterijera, koji vrlo dobro znaju kako boje utiču na raspoloženje i osećanja.

Od prošle nedelje na TV kanal-u 24 Kitchen, na kome gledamo najpoznatije svetske kuvare, i Srbija ima predstavnika. Sa Ninom Babić, našom francuskom pekaricom, pričamo o ljubavi prema poslasticama, očaravajućim mirisima tek pečenih kolača i peciva i sveže umućenih filova.

Otkrivamo i fenomene: humanitarca koji je 100-ti put dao krv u životu, i slepog inovatora koji i u osmoj deceniji ne prestaje da stvara, jer kroz svoje izume aktivno učestvuje u životu.

Predstava "Korešpodencija" slavi jubilej - 50. izvođenje, koje je zakazano za 16. maj. Tim povodom naši gosti su glumci Jelena Stupljanin i Joakim Tasić.

I na samom kraju emisije upoznaćete naše muzičke goste koji su proputovali pola sveta da bi danas bili sa nama.... Đorđe Nešić je srpsko američki pijanista, profesor na univerzitetu Karnegi Melon u Pitsburgu, a sa njim dolaze amerikanke koje će nam pevati operu na srpskom jeziku.

Urednici emisije su Vanjica Ratković Živanović i Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Dragana Kosjerina i Branko Veselinović

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво