S Tamarom u akciji

Akcija za porodicu Stolić.

Marijana Stolić (33) rođena je u Aleksincu. Od sedme godine života odrasla je sa mlađim bratom u Domu za nezbrinutu decu, zbog nedovoljne pažnje roditelja. Imala je veoma teško detinjstvo ali je uprkos svemu završila srednju tekstilnu školu i našla posao u Paraćinu gde je i upoznala supruga Gorana (41). On iz prvog braka ima sina a iz braka sa Marijanom ima četvoro dece: Emiliju (11), Nataliju (9), Milicu (6) i Luku (2).

Marijana i Goran žive u dograđenoj kući od 50 kvadrata koja se naslanja na staru porodičnu kuću u kojoj žive njegovi roditelji, Slobodan (70) i Mladenka (61). Oni imaju imanje i životinje nedaleko od Paraćina i zahvaljujući tome prehranjuju porodicu. Unuci obožavaju da provode vreme sa njima.

Supružnici su napravili kupatilo u kući, koje nažalost ne postoji kod Goranovih roditelja. Ipak, zbog loše gradnje, kupatilo je u vrlo lošem stanju.

Bez obzira na materijalne nedostatke, Stolići se mnogo vole i poštuju. Svaki dan ručaju zajedno, baka i deka obožavaju snaju i za kažu da je najvrednija na svetu ("cepala je drva u devetom mesecu svake trudnoće").

Marijana i dan danas vodi računa o bratu, u odličnim je odnosima sa Goranovim sinom iz prvog braka, decu je odgajila tako da poštuju jedni druge i da su odlični đaci. 

Najstarija Emilija trenira karate i ima dosta medalja. Iako svi ukućani žive u maloj kvadraturi, imaju veliko dvorište sa letnjom kuhinjom u kojoj najčešće borave Marijana i Mladenka.

Tamarina ekipa je uživala u pravoj mobi sa rođacima Stolića, koji su jedva čekali da udruženim snagama pomognu ovoj poštenoj i skromnoj porodici. Uz nekolicinu privatnika iz Ćićevca i okoline, Tamarini majstori su Stolićima kompletno renovirali unutrašnjost kuće i uradili fasadu, sredili probleme u kupatilu i doterali dvorište.

Iako je Ćićevac poznat kao tranzitni grad na putu za Kruševac i Kopaonik, Tamara se potrudila da ispriča priču o Stalaću gradu, Kuli Todora od Stalaća, Mojsinjskoj Svetoj Gori, kao i da otkrije tajnu kako se pravi specijalitet tog kraja "čermuš".

A ako niste videli kako izgleda ušće Velike Morave, odnosno tokovi Južne i Zapadne Morave, pogledajte novu epizodu emisije "S Tamarom u akciji" u petak 12. aprila u 21 na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

Još jedna divna humanitarna priča dobija srećan kraj, a još jedna porodica nov i uređen dom.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво