Da Možda Ne: Specijalna emisija o herojima bitke za Košare

Ponovo će se emitovati specijalna emisija, snimljena pre tri godine, o herojima bitke za Košare, na Kosovu i Metohiji, tokom 1998-1999. godine.

U najvećoj kopnenoj bici u toku rata na Kosovu i Metohiji, protiv Jugoslovenske armije ratovali su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, regularne Vojske Republike Albanije, kao i NATO jedinice. Naše snage su uspele da spreče kopneno napredovanje neprijatelja uz velike gubitke - poginulo je 108 vojnika.

U emisiji je emitovan dokumentarni film Heroji Bitke za Košare, posle koga su govorili: Ljubinko Đurković, pukovnik, komandant odbrane Košara 1998/`99. zastavnik I klase, Vladan Avramović, zamenik komandira karaule Košare 1998/`99. Vojislav Vukašinović, vojnik na karauli Košare 1998/`99. Jovanka Ostojić, majka poginulog borca sa Košara.

Novinarka RTS-a Olivera Kovačević je za ovu emisiju dobila nagradu "Ivan Marković" Medija centra "Odbrana".

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

Nedelja, 14. april, 22.00

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво