Hag: Izricanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću

Deceniju od početka suđenja, sutra se u Hagu izriče drugostepena presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

I tužilaštvo i odbrana žalili su se na prvostepenu presudu, kojom je Karadžić osuđen na 40 godina zatvora.

Tužioci traže doživotan zatvor, odbrana oslobađanje. 2016. rečeno je da nije kriv za genocid u sedam bosanskih opština, ali da jeste po svim ostalim tačkama optužnice, među kojima je odgovornost za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici.

Karadžić novu presudu čeka sa promenjeim sudskim većem.

Izricanje presude zakazano je za 14.00 časova što će RTS dikretno prenositi. Izricanje pratimo uz analizu advokata Branislava Tapuškovića i Slobodana Zečevića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво