Kuhinja moga kraja

Peta epizoda: Terezija Erić (1976), Debeljača

Dama koja ponosno nosi crvene čizmice, tradicionalni simbol mađarske narodne nošnje. U njenom srcu i u kuhinji, mešaju se Srbija i Mađarska. Supruga Igora rodom iz Trstenika upoznala je i osvojila u lokalnoj piceriji, gde je Igor radio. Njih dvoje kažu da ne postoji "mešoviti brak" već samo brak iz ljubavi. Zajedno podižu svoja četiri sina ali imaju dovoljno ljubavi koju pružaju i deci kojoj su hranitelji.

Terezija je svestrana i ističe da je zadovoljna postignutim. Jedina žal joj je ostala za vremenima kada se amaterski bavila glumom. Danas, ima druge prioritete, pre svega brigu o deci, ali u slobodno vreme voli da skuplja recepte i da se druži sa članicama udruženja žena iz Debeljače koje se bave ručnim radovima.

Njen duh je veseo kao i njena nošnja. Ostale učesnice serijala iz druženja sa Terezijom naučile su ne samo koja su to tradicionalna jela mađarske kuhinje i kako se prave, već i njihove mađarske nazive.

Za svoje ukućane kaže da su pravi gurmani, pa kako je okružena muškarcima, a budući po struci poslastičar, svaki ručak ume dobrano da začini poslasticom. Tako je bilo i kada je predstavljala svoju kuhinju novim drugaricama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво