Rukomet(ž): EP, Švedska-Crna Gora

Rukometašice Švedske i Crne Gore sastaju se u prvom kolu druge faze takmičenja na Evropskom šampionatu u Francuskoj. Meč se igra u Nantu.

Šveđanke su u drugu fazu takmičenja prenele dva boda. U prvom kolu poražene su od Danske sa 30:29, dok su u drugom kolu osvojile pomenuta dva boda koja su prenele u drugi krug takmičenja, pobedom nad našom selelekcijom sa 22:21. U poslednjem, trećem kolu grupe A, Švedska je slavila i protiv Poljske sa 23:22 i tako obezbedila prolaz u nastavak takmičenja, dok su Poljakinje sa sva tri poraza ispale u prvoj fazi Evropskog šampionata.

Švedsku su u prva tri meča do plasmana u drugu fazu predvodile iskusna Izabel Gulden srednji bek ekipe, potom golaman tima Idenova koja je briljirala u pobedi nad Srbijom, desni bek tima Blomstrandova, kao i levi bekovi tima Jamine Roberts i Dženi Alm.

Što se tiče Crnogorki, one nisu prenele ni jedan bod iz prve faze. Poražene su od Ruskinja sa 24:23, i Francuskinja ubedljivim rezultatom 25:20. Crna Gora obezbedila je prolaz u nastavak takmičenja pobedom nad Slovenijom sa 36:32, ali s obzirom na to da su Slovenke ispale,ta dva boda se ne prenose u nastavak takmičenja.

Crna Gora bi porazom izgubila šanse da se nađe u polufinalu 13. Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Meč se igra u Nantu, početak je u 21 čas,uz direktan prenos.

Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво