S Tamarom u akciji

Akcija za šestočlanu porodicu Mandić

Ana (40) i Vidoje (41) su 13 godina u braku, upoznali su se u selu Vodice gde su oboje radili. Da bi imali bolje uslove za život, preselili su se u selo Draglica na opštini Nova Varoš, u porodičnu kuću Vidojevih roditelja. Roditelji su živeli na donjem spratu, a Vidoje i Ana sa četvoro dece Marijom (9), Tamarom (8), blizancima Vesnom i Todorom (6) na gornjem spratu.

Vidoje je sa ocem napravio kupatilo u prizemlju, koje je veoma brzo zbog loše kondenzacije i stolarije počelo da vlaži, i ubrzo je postalo gotovo neupotrebljivo. U međuvremenu je Vidojev otac umro, pa je morao da radi mnogo više, kako bi zaradio za celu porodicu.

Najviše zarađuje od vuče drva za domaćinstva iz okolnih sela Nove Varoši i Požege. Mandići imaju dosta životinja od čijeg uzgoja žive. Svi vode računa o životinjama - baka i majka i deca.

Vidojeva deca su jedina deca u selu Draglica, zahvaljujući kojima još uvek radi osnovna škola, koju pohađaju svi.

Tamarina ekipa je dodatno bila motivisana da pomogne porodici Mandić jer su svetao primer porodice koja zaista želi da živi seoskim životom.

Šestočlanoj porodici je napravljeno kupatilo na gornjem spratu i osposobljeno ono na donjem, napravljena kanalizacija, urađena je i toplotna izolacija... Jednostavno, rešeni su im svi građevinski problemi!

Mandići su Tamaru vodili na vožnju kajakom Radujinskim jezerom a zahvaljujući čuvarima Parka prirode Uvac videćete i skrovite uvale Zlatarskog jezera, najlepše prizore planine Zlatar, recept za čuvenu heljdopitu...

Sve ovo, gladajte u novoj petoj epizodi šeste TV sezone emisije "S Tamarom u akciji", u petak 26. oktobra, u 21 sat na Prvom programu Javnog medijskog servisa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво