S Tamarom u akciji

Akcija posvećena velikoj porodici Halitović iz Tutina

U drugoj epizodi šeste sezone, ekipa emisije "S Tamarom u akciji" odlazi u Tutin. Druga po veličini sandžačka opština se prostire u proseku na 1000 metara nadmorske visine, krase je brdoviti krajolici kanjona reke Ibar i njenih pritoka. Muškarci uglavnom rade u inostranstvu, a žene ostaju kod kuće i čuvaju decu.

Porodica Halitović je osmočlana: otac Mithat (37), majka Sevija (33), sinovi Ramis (13), Adel (9), Anel (3) i ćerke Mediha (11), Meliha (7) i Urija (5).

Za Tamarinu akciju, ovu porodicu su prijavili prijatelji koji žive u inostranstvu.

Mithat i Selvija su u braku 15 godina. Mithat je godinama radio za američku ambasadu pa su veliku porodicu želeli oslanjajući se na njegova primanja. Nakon saobraćajne nesreće koju je doživeo, Mithat je nažalost ostao bez posla i sada nadniči.

Prvo su stanovali kod njegovih roditelja ali su, onda marljivo štedeći - kupili kuću, brvnaru u blizini njegovih roditelja. Objekat nema kupatilo ni kuhinju. Porodica se snalazi kako zna i ume, uglavnom se oslanjajući na Selviju koja je vredna, odlučna, preduzimljiva i komunikativna žena.

Ekipa Tamarinih majstora je Halitovićima potpuno promenila kuću: sagradili su im kupatilo, kuhinju, stavili novu stolariju, izmenili raspored prostorija u kući. Uz veliku pomoć vlasnika stovarišta iz istog dela grada, napravili su im nastrešnicu i terasu, zamenili crep i odžake...

Dok su trajali najzahtevniji građevinski radovi, Tamara Grujić je stigla da obiđe i zabeleži i najupečatljivije prirodne lepote i znamenitosti ove slabo posećene opštine. Članovi "Džip kluba" su joj pokazali okolne planine Ponor i Crvene vode, spuštali su se čamcem niz tok Ibra... Kao posebna poslastica, zabeležen je, samo za gledaoce emisije - najveći vašar na Pešterskoj visoravni, čuveni "Ilindanski teferidž", kod sela Bračak.

Naravno, videćete i kako se prave čuvene mantije. A ono što je najvažnije - ovekovečena je i iskrena sreća koju su, između ostalih, pokazali i drugari malih Halitovića, radujući se novoj kući svojih drugova.

Nova epizoda, puna divnih emocija, retko viđenih prirodnih lepota i specifičnih narodnih običaja na programu je u petak, 5. oktobra sa početkom u 21 sat, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво