Hodaj pravo, 1. deo

Film je zasnovan na priči o lokalnom šerifu iz Tenesija, Bafordu Piseru koji je postao slavan zahvaljujući o tome što se sam borio protiv organizovanog kriminala. (Walking Tall, 1973/1975)

Baford Paser je bio rvač, koji se na suprugin zahtev penzionisao i vratio se u svoj rodni grad u Tenesiju, gde je planirao da uđe u posao sa svojim ocem. Ali tamo zatiče lošu situaciju i biva potpuno šokiran kada otkrije kakve sve vrste korupcije i malverzacija vladaju u njegovom gradu. Kada i sam postane žrtva tih prevara, odlučuje da uzvrati udarac i bori se protiv grada na čelu sa korumpiranim šerifom.

Njegova nastojanja da okrug očisti od kocke i korupcije je dovela do sukoba u kojima je često koristio svoju impozantnu fizičku snagu, dok je sam bio meta nekoliko neuspešnih atentata, a 1967. mu je u nikada rasvetljenim okolnostima ubijena supruga. Piser je izazvao pažnju nacionalnih medija i postao slavan, tako da su 1973. i 1975. o njegovom životu snimljeni ovi popularni holivudski filmovi.

Baford Piser je poginuo u prometnoj nesreći 1974. godine.

Uloge: Džo Don Bejker, Elizabet Hartmen, Leif Garet...

Režija: Fil Karlson

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво