U službi Njenog Veličanstva

Na početku filma Bond odvraća mladu devojku Trejsi Drako od samoubistva. Kasnije upoznaje njenog oca Marka Drakoa koji mu nudi čudan dogovor. (On Her Majesty's Secret Service, 1969)

On hoće da se Bond oženi sa Trejsi u zamenu za informacije o Ernestu Blofeldu. Džejms prihvata dogovor, a iz britanskog obaveštajne službe dobija neočekivani odmor. Bond se pretvara da je profesor istorije i odlazi u Blofeldovu laboratiju u Švajcarskoj pod izgovorom da proučava da li Ernest potiče iz plemićke porodice. Tamo saznaje da Blofeld svojim pacijentkinjama želi da ubrizga virus koji bi one raširile po celom svetu.

Kada Blofeld sazna da je profesor u stvari Džejms Bond zatvara ga u zabačenu sobu laboratorije, ali Bond uspeva da pobegne i da spreči ostvarenje plana napadom na laboratoriju helikopterom. Nakon toga uspeva da pobegne Spektrinim vojnicima, zajedno sa Trejsi, koju je Blofeld takođe zatočio u laboratoriji. Od ovog filma Blofeld postaje Bondov najveći neprijatelj, budući da posle zakazanog venčanja ubija Trejsi Drako. Ovo je jedini film serijala koji se ne završava hepiendom.

Ovo je jedini film u kojem je australijski maneken Džordž Lejzenbi glumio lik Džejmsa Bonda. Sa nepunih 30 godina u vreme snimanja filma, Lejzenbi je bio najmlađi glumac u ovoj ulozi.

Uloge: Džordž Lejzenbi, Dajana Rig, Gabrijel Ferzeti, Teri Savalas, Dezmond Luelin, Bernard Li...
Režija: Piter R. Hant

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво