Samo dvaput se živi

Naziv filma je aluzija na insceniranu smrt Džejmsa Bonda na početku filma koji je zapravo živ i u tajnosti se sprema za važnu misiju. (You Only Live Twice, 1967)

Problem je u tome što Ernest Blofeld, vođa agencije Spektra, hvata američku raketu u svemiru, a Amerikanci za to optužuju Ruse. Ipak, britanska tajna služba radarom otkriva da svemirska letelica sleće u Japansko more. Oni šalju Bonda u Japan da to ispita, a u međuvremenu nestaje i ruska raketa i bliži se Treći svetski rat.

On tamo stupa u kontakt sa Kisom Suzuki i njenim udruženjem nindža i oni mu pomažu u istrazi. Tragom krađe tečnog kiseonika iz hemijske fabrike, oni dolaze do vulkana u kojem se nalazi Blofeldovo skrovište. Iako Bond biva uhvaćen, oni na kraju uspevaju da pobede Spektrine vojnike i da pronađu otete rakete. Ovo je prvi film u kojem se vidi Blofeldovo lice i u kojem se spominje njegovo ime.

Uloge: Šon Koneri, Donald Plezens, Mije Hama, Bernard Li, Dezmond Luelin...
Režija: Luis Gilbert

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво