Fudbal - SP: Švedska - Švajcarska

Od 16.00 časova na Prvom programu RTS-a prenosimo i sedmu utakmicu osmine finala Svetskog šampionata u Rusiji, između reprezentacija Švedske i Švajcarske. Utakmica se igra na Krestovski stadionu u Sankt Peterburgu.

Šveđani su zauzeli prvo mesto u grupi F ispred selekcija Meksika, Južne Koreje i Nemačke. Imali su dve pobede i jedan poraz od Nemaca. Šveđanima je ovo 12. nastup na Svetskim šampionatima, a ovo će im biti i jubilarna, 50. utakmica na Svetskim kupovima. Propustili su poslednja dva šampionata, i sada žele plasman u svoje šesto četvrtfinale.

Sa druge strane, Švajcarci su zauzeli drugo mesto u našoj grupi E, iza Brazila a ispred naše reprezentacije i Kostarike. Sa Brazilcima su odigrali 1:1, Srbiju su pobedili sa 2:1 i protiv Kostarike su još jednom odigrali nerešeno 2:2. Švajcarcima je ovo 11. Svetsko prvenstvo, četvrto za redom. Na prošlom šampionatu u Brazilu eliminisani su upravo u osmini finala i na kraju su zauzeli 11. mesto. Švajcarci su tri puta stizali do četvrtfinala, 1934, 1938. i 1954. kao domaćini Svetskog kupa.

Što se tiče Šveđana, oni su bili finalisti Svetskog šampionata 1958. koje su organizovali. Tada su u finalu izgbili od Brazila. Pored toga, dva puta su bili treći na svetu - 1950. i 1994. godine.

Pravdu na ovom duelu deliće Slovenac Damir Skomina, a pobednik ovog susreta igraće u četvrtfinalu sa boljim iz duela između Engleske i Kolumbije.

Komentator utakmice je Nemanja Matić. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво