Krpar, krojač, soldat, špijun

„Krpar, krojač, soldat, špijun“ britanski je film iz 2011. u režiji Tomasa Alfredsona baziran na istoimenom romanu Džona Le Karea.

Film je osvojio brojne nagrade, a bio je nominovan i za tri Oskara, uključujući i nominaciju Garija Oldmana u kategoriji Najbolji glumac u glavnoj ulozi.

Radnja filma smeštena je u vreme Hladnog rata kada je veteran špijunaže Džon Smajli primoran da se povuče iz penzije kako bi pronašao sovjetskog agenta, krticu u britanskoj obaveštajnoj službi MI6.

Švedski reditelj Alfredson opravdao je sva očekivanja, čak je i sam Le Kare je imao reči hvale za ekipu pa je pristao da se na kratko pojavi u filmu, u sceni božićne zabave.

Uloge: Gari Oldman, Kolin Fert, Tom Hardi, Mark Strong, Kiran Hajnds, Benedikt Kamberbač...

Režija: Tomas Alfredson

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво