Fudbal - SP: Španija - Rusija

U nedelju od 16.00 časova na Prvom programu RTS-a direkntno ćemo prenositi i utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva između domaćina Rusije i Španije.

Španci će imati ulogu favorita u tom duelu. Ekipa Fernanda Jera završila je kao prva takmičenje u grupi B ispred Portugalije, Irana i Maroka.

U spektakularnoj utakmici prvog kola grupe B, Španci su odigrali 3:3 sa Portugalcima, nakon čega su pobedili Iran sa 1:0 i remizirali u trećem kolu sa Marokom 2:2. Na tim mečevima, Diego Kosta postigao je tri gola za Špance, dok su se po jednom u strelce upisivali Načo, Jago Aspas i Isko.

Sa druge strane, Rusija je obezbedila plasman u osminu finala već posle dva kola, pobedama nad Saudijskom Arabijom od 5:0 i trijumfom nad Egiptom od 3:1. U poslednjem, trećem kolu grupe A, ekipa Stanislava Čerčesova je deklasirana od Urugvaja sa ubedljivih 3:0.

Ova dva tima su se šest puta sastajala do sada. Španci su ostvarili četiri pobede u tim mečevima, i dva puta je bilo nerešeno. Rusija i dalje čeka prvu pobedu protiv Španije.

Ovo će im biti prvi međusobni duel na Svetskim prvenstvima, a tri puta su do sada igrali na prvenstvima Evrope i sva tri puta Španija je bila bolja.

Španci su jednom bili šampioni sveta, i to na šampionatu koji je 2010. održan u Južnoafričkoj Republici. Na prošlom prvenstvu u Brazilu 2014. Španija je eliminisana u grupnoj fazi.

Rusima je ovo četvrti Svetski šamšpionat od samostalnosti. U Brazilu su doživeli debakl, nisu prošli grupu i nisu zabeležili ni jedan trijumf, a ovo im je prvi plasman u osminu finala Svetskog kupa.

Na ovom šampionatu predvode ih veoma raspoloženi Čerišev koji je postigao tri pogotka u grupnoj fazi i Artem Dzjuba koji se do sada dva puta upisivao u strelce.

Španci nisu briljirali u grupnoj fazi, promenili su trenera pred sam početak šampionata, igraju i dalje sa mnogo većim posedom lopte od rivala, a na ovom susretu najviše se očekuje od lidera ekipe Iska, iskusnog Inijeste i agilnog centarfora Diega Koste.

Sa druge strane, Rusi će pored Dzjube, Čeriševa i Golovina, računati i na veliku podršku svojih navijača na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво