Fudbal - SP: Francuska - Peru

Na Jekaterinburg Areni od 17:00 časova, Francuska i Peru igraju drugi meč drugog kola grupe C, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Posle početne pobede nad Australijom od 2:1, teže nego što se očekivalo, aktuelni vicešampini Evrope, Francuzi sastaju se repezentacijom Perua, koja je u prvom kolu ove grupe poražena od Danske sa 1:0.

Francuzi bi se pobedom našli među 16 najboljih timova sveta, dok bi u slučaju poraza i Peru ostao u igri za plasman u nokaut fazu. Grizman je pogodio sa penala u prvoj utakmici Francuza na šampionatu, a i na ovom meču brzonogi napadač predvodiće napad svoje ekipe. Podršku će mu u veznom redu davati Pol Pogba koji je itekako zaslužan za drugi gol na meču sa Australijom, a ostaje da se vidi da li će selektor Didije Dešamp taktički menjati nešto u odnosu na prvi meč i da li će biti promena u sastavu Francuske.

Francuzi su osvojili jednu titulu šampiona Sveta 1998. kao domaćini, a na prošlom Svetskom prvenstvu došli su do četvrtfinala gde su ih eliminisali kasniji šampioni Nemci.

Sa druge strane, Peru se vratio na Svetski kup posle 36 godina. Poslednji nastup na Svetskim šampionatima zabeležili su u Španiji 1982. Borili su se hrabro protiv Danske, ali je na kraju odlučio jedan detalj i pogodak Poulsena, koji je Dancimao dao lepu priliku da prođu u osminu finala.

Peru je klasičan predstavnik Južne Amerike - ekipa koja igra čvrsto, borbeno i ofanzivno. Problem im na ovom meču mogu biti prekidi, jer su rastom nešto niži u odnosu na korpulentne skakače iz Francuske, Varana, Umtitija, Žirua i Pogbu.

Jedan od njihovih najboljih igrača na prvoj utakmici bio je Kariljo, a ovoga puta očekuje se da i da najbolji fudbaler Perua Gerero bude u startnoj postavi.

Komentator utakmice biće Nemanja Matić. 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво