Fudbal - SP: Portugalija - Maroko

Jedini prethodni susret ovih reprezentacija na Svetskom prvenstvu 1986. završen je pobedom Marokanaca i eliminacijom Portugalaca već u takmičenju po grupama. Mogu li slično da ponove i protiv sadašnje portugalske generacije koja je prvak Evrope?

Maroko je bio neporažen više od godinu dana, a onda je autogol Buhaduza u 95. minutu duela sa Iranom rastužio celu naciju. Šanse su minimalne da iz preostala dva meča osvoje neophodna četiri boda, jer su im rivali nekadašnji svetski i evropski šampioni Španci i aktuelni kontinentalni prvaci Portugalci. Na ruku im samo ide podatak da su protiv Evropljana jedino i osvajali bodove na prethodnim svetskim šampionatima, dve pobede i četiri nerešena rezultata.

Portugalci su akteri do sada najbolje i najuzbudljivije utakmice turnira. Kristijano Ronaldo je za devedeset minuta protiv Španije dao jednak broj golova kao na svih 13 prethodnih mundijalskih mečeva zajedno, postao je najstariji fudbaler koji je postigao het trik na Svetskom kupu i prvi reprezentativac Portugalije sa četiri učešća na svetskim prvenstvima. Sigurno mu je želja da nastavi sa obaranjem rekorda, a to će moći samo ukoliko preskoče prvi krug. Naravno da će odlučujuća utakmica biti u poslednjem kolu sa Irancima, ali je potrebno najpre da naplate Marokancima dugove od pre 32 godine i revanširaju im se za poraz na šampionatu u Meksiku.

Utakmica drugog kola Grupe B igra se na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Komentator: Vladimir Mijaljević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво