Fudbal - SP: Rusija - Egipat

U drugom kolu grupe A na svetskom šampionatu u Rusiji, domaćin prvenstva igra možda i odlučujući meč za prolaz među 16 najboljih timova protiv reprezentacije Egipta. Utakmica između Rusije i Egipta igra se u utorak od 20:00 časova na stadionu u Krestovski u Sankt Peterburgu, uz direktan prenos na našem Prvom programu.

Rusi su u prvom kolu deklasirali selekciju Saudijske Arabije sa 5:0. Strelci za Ruse bili su Gazinski, Čerišev dva puta, Artem Džuba i Golovin.

Rusi bi pobedom na utakmici sa Egiptom obezbedili prolazak u osminu finala, jer imali bi šest poena i u poslednjem kolu bi igrali sa Urugvajem za prvo mesto u ovoj grupi.

Sa druge strane, Egipćai su na startu šampionata, pretrpeli šokantan poraz od favorizovanog Urugvaja, koji ih je savladao sa 1:0 golom Himeneza u 89. minutu utakmice.

Egipatski selektor Ektor Kuper nije mogao da računa na svog najboljeg igrača Muhameda Salaha na tom susretu, ali se Salah oporavio za duel sa Rusijom i Egipćani će sada biti znatno jači u napadu koji će predvoditi jedan od najboljih igrača i strelaca sveta u ovom trenutku.

Što se Rusa tiče, na prvoj utakmici povredio se Alan Džagojev i selektor Rusije Čerčesov verovatno neće moći da računa na ovog fudbalera do karaja grupne faze, a pitanje je da li će Džagojev biti spreman i za nastavak takmičenja ukoliko Rusi prođu u nokaut fazu, upravo zbog te povrede butnog mišića.

Egipćani su ostavili odličan utisak na premijeri sa selekcijom Urugvaja, ali nisu izdržani do kraja. Videlo se da im nedostaje iskustva na ovako velikim turnirima, jer Egipćanima je ovo tek treći nastup na šampionatima Sveta, a prvi posle 1990.

Rudima je ovo drugi uzastopni plasman na Svetsko prvenstvo, ovoga puta automatski su stekli to pravo kao domaćini, a od samostalnosti su nastupali samo na prvenstvima Sveta u Americi 1994, Japanu i Južnoj Koreji 2002. i Brazilu 2014. Na sva tri prethodna šampionata, na kojima su učestvovali, Rusi nisu uspevali da prođu grupnu fazu.

Egipat još uvek nema pobedu na Svetskim prvenstvima, a ukoliko izgube od Rusije, biće eliminisani sa Svetskog prvenstva u grupi i ovoga puta, baš kao i u Italiji 1990.

Komentator utakmice biće Nemanja Matić. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво