Fudbal - SP: Kolumbija - Japan

Drugi put zaredom na Svetskom kupu Japan i Kolumbija nalaze se u istoj grupi.

Kolumbijci su pre četiri godine u Brazilu dobili više mečeva (četiri) nego na sva četiri dotadašnja mundijalska nastupa zajedno. Bili su favoriti iz senke i opravdali taj status u grupnoj fazi sa sve tri pobede, a jedna od njih bila je protiv Japanaca, savladali su ih sa 4:1. Potom su eliminisali i Urugvajce sa 2:0, ali ih je zaustavio domaćin Brazil. Sada se o njima ne priča previše, grupa deluje prilično ujednačeno po kvalitetu i prvi meč sa Japancima moraju da dobiju, iako su poslednje dve prijateljske utakmice završili bez golova sa Egiptom i Australijom. Iskusan tim predvode velike zvezde Falkao, Rodriges i golman Ospina, ako ovaj trio bude na visokom nivou, Kolumbijci bi opet mogli daleko da doguraju.

Japan se šesti put zaredom kvalifikovao za šampionat sveta, prošli su u dva navrata grupnu fazu, ali će to teško da ponove sudeći po ovogodišnjim rezultatima. Četvorostruki prvaci Azije izgubili su tri utakmice zaredom, a samo su slavili u poslednjoj proveri pre sedam dana protiv Paragvaja 4:2. Ekipu i dalje predvode iskusni vezni igrači Honda, Hasebe i Kagava, kao i napadač Okazaki, ali je pitanje koliko će odbrana moći da parira fizički veoma snažnim rivalima kao što su Poljska, Senegal i naravno Kolumbija, protiv koje će pokušati da se iskupe za težak poraz na prošlom prvenstvu.

Utakmica prvog kola Grupe H na Mordovija igra se u areni u Saransku.

Komentator: Vladimir Mijaljević

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво