Fudbal - SP: Belgija - Panama

Belgija i Panama igraju meč prvog kola grupe G na Olimpijskom stadionu u Sočiju. Direktan prenos u ponedeljak, od 17:00 časova samo na RTS 1.

Belgija je izratiti favorit na ovom meču. Jedna od najkvalitetnijih svetskih reprezentacija igra u punom sastavu sa Azarom, De Brojneom, Lukakuom, Mertensom, Vicelom i ostalim superzvezdama svetskog fudbala, protiv Paname koja debituje na ovom Svetskom Kupu.

Belgijanci su sa druge strane igrali 13. puta na Svetskim prvenstvima, a najveći uspeh postigli su 1986. u Meksiku kada su bili polufinalisti. Belgijanci su propustili dva Svetslka prvenstva 2006. i 2010. Igrali su u Brazilu pre četiri godine kada su bili u četvrtfinalu i na kraju zauzeli šesto mesto.

Panama je zauzela treće mesto na Gold Kupu 2015. u Sjedinjenim Američkim Državama.
Pre toga bili su i dvostruki finalisti tog takmičenja - 2005. i 2013. U njihovom timu nema veliki zvezda, te ih karakteriše velika požrtvanost, zalaganje, timski duh i kompaktnost.

Sa druge strane, Belgija je ekipa prepuna superzvezda svetskog fudbala,te se očekuje da će Belgijanci rutinski pobediti na ovom susretu i da će na pravi način započeti svoj put ka tituli Svetskog prvaka, prvoj u istoriji te zemlje.

Ova dva tima nikada se nisu sastajala čak ni u prijateljskim mečevima.

Belgija se uzda i u svog selektora, Roberta Martineza, i njegovu postavku igre koju bi igrači trebalo da sprovedu u delo i krunišu golovima i lepim akcijama. Belgijanci su tempirali formu za start šampionata Sveta i sada žele pobedom da započnu Svetsko prvenstvo na kojem će igrati u grupi sa Engleskom i Tunisom. Imaju velike ambicije.

Komentator meča između Belgije i Paname biće Nemanja Matić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво