Fudbal - SP: Švedska - Južna Koreja

Šveđani su napravili podvig eliminacijom Italijana u baražu, da bi preskočili i grupnu fazu takmičenja u Rusiji neophodna im je pobeda nad vicešampionom Azije.

Posle 12 godina reprezentacija Švedske opet je na šampionatu sveta, gde su čak četiri puta stizali do polufinala, a 1958. pred domaćom publikom izgubili su u finalu od Brazila. Na poslednja tri evropska prvenstva nisu prolazili prvi krug, uz čak šest poraza na tih devet mečeva, dok je sasvim drugačije bilo na prethodna tri mundijalska nastupa, gde su uvek završavali grupnu fazu bez poraza u vrlo jakoj konkurenciji. Sličan izazov ih i sada očekuje, jer će im rivali biti Nemačka i Meksiko, ali prethodno igraju sa Južnom Korejom, koju nisu savladali u poslednje dve prijateljske utakmice.

Južna Koreja je takođe kao domaćin napravila istorijski uspeh, 2002. zauzeli su četvrto mesto, međutim još veće čudo bi bilo da prođu prvi krug u Rusiji. Izgubili su četiri od poslednjih šest prijateljskih mečeva, sa Bolivijom su igrali bez golova i malo je verovatno da će oni biti senzacija turnira. Azijske reprezentacije okončale su Svetski kup u Brazilu 2014. bez ijedne pobede, videćemo mogu li fudbaleri Južne Koreje da ponove učinak iz Južne Afrike 2010. kada su na startu savladali Grčku sa 2:0 i potom prošli u osminu finala.

Utakmica prvog kola Grupe F igra se na stadionu u Nižnjem Novgorodu.

Komentator: Vladimir Mijaljević 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво