S Tamarom u akciji

Obilazak porodica iz istočne Srbije

Tim nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala "S Tamarom u akciji" je od avgusta 2017. do maja 2018. godine u istočnoj Srbiji sproveo brojne akcije: tokom dve TV sezone renovirano je 26 porodičnih domova, u kojima živi 45 roditelja sa 105 dece. Tamarini majstori su renovirali preko 2000 kvadrata životnog prostora!

Autorka projekta, Tamara Grujić je i ovoga puta sa porodicama kojima je pomagala obišla a ujedno i gledocima TV serijala predstavila najlepše prirodne lepote i kulturno-istorijske znamenitosti na teritoriji istočne Srbije. Osim prirode, Tamara se potrudila da približi srpsku i vlašku narodnu tradiciju, kao i gurmanske specijalitete ovog kraja Srbije...

Tamarin tim ima običaj da na kraju TV sezone poseti sve porodice na teritoriji gde su sproveli akcije.

Podsećamo, prva sezona bila je posvećena akcijama pomoći porodicama na severu Kosova, zatim su dve TV sezone bile posvećene akcijama za porodice u južnoj Srbiji a tokom četvrte i pete sezone serijala sprovedene su akcije u istočnoj Srbiji.

Ovi obilasci imaju za cilj da se autorka i tim serijala još jednom susretnu sa porodicama koje su upoznali i kojima su pomagali, da se ponovo razmene iskreni osmesi i zagrljaji, da se Tamarin tim uveri kako porodice žive nakon nekoliko meseci od druženja sa ekipom, jesu li zadovoljni promenom koja se desila nakon Tamarine akcije, ima li novih dobrih vesti u njihovim životima...

Ove epizode ("obilasci porodica") su i prilika da se konačno uvere i one malobrojne "neverne Tome" među pratiocima serijala "S Tamarom u akciji" - sve što je učinjeno još jednom mogu da vide i svi oni koji su eventualno sumnjali da li Tamarina ekipa može potnuno da sanira, građevinski unapredi i privede nameni porodičnu kuću za kratko vreme odnosno kakav je kvalitet gađevinskih i ostalih radova koji se obave za samo pet dana, da li odabrana porodica zaslužuje Tamarinu pomoć...

Glavna je karakteristika i ove TV sezone serijala "S Tamarom u akciji" jesu talasi solidarnosti: gde god se u Srbiji pojave Tamara i njen tim, spontano se okupljaju dobri, nesebični ljudi - voljni da pomognu! I tokom protekih epizoda, iskazivala se solidarnost na delu čitavih zajednica u kojima su se akcije sprovodile, na sve moguće i najlepše načine...

Autorka projekta i TV serijala povela je sve porodice na izlet, u Bogovinsku pećinu pored Boljevca. A za kraj druženja na istoku Srbije, na izvoru Crne reke, kod Krivog Vira - napravili su i piknik!

Tamara Grujić i njeni majstori sumirali su utiske o prethodnim akcijama i najavili nove, za jesenju sezonu TV serijala, koja počinje krajem septembra.

Kako sada žive porodice iz istočne Srbije, o kojima ste gledali emisije u proteklih godinu dana, kako im izgledaju kuće - pogledajte u posebnoj epizodi "S Tamarom u akciji", koja je na Prvom programu Javnog medijskog servisa, u petak, 1. juna u 21 sat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво