Kulturni dnevnik

Gost je Ivica Buljan, reditelj i umetnički direktor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Povod je gostovanje ovog pozorišta na Sterijinom pozorju u Novom Sadu i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu

14. festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" biće održan u Kombank dvorani, od 08. do 14. juna. Objavljen je  program ovogodišnjeg festivala.

U Vukovoj zadužbini održana je tribina posvećena knjigama objavljenim na nemačkom, ruskom, engleskom i francuskom jeziku u kojima su sadržani biseri srpske usmene narodne baštine koju je prikupio Vuk Karadžić.

"100 predstava baleta i umetničke igre naših prostora'' naslov je knjige koja je predstavljena u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Ona je na prošlogodišnjem sajmu knjiga dobila nagradu za izdavački poduhvat godine.

Treće izdanje Festivala "Mirdita, dobar dan!'' otvoreno je u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Reč je o događaju koji ima nameru da razvija kulturnu saradnju između Beograda i Prištine.

U galeriji ULUS otvorena je  izložba slika Janka Živančevića pod nazivom "Vreme kao svetlost''. Profesionalno bavljenje slikarstvom ovog umetnika može se pratiti paralelno sa njegovom primarnom vokacijom arhitekte, i ta isprepletenost arhitekture i umetnosti, jasno je vidljiva u izloženim slikama.

U Tejt galeriji u Liverpulu otvorena je izložba Život u pokretu, koja predstavlja paralelne radove austrijskog slikara Egona Šilea i fotografkinje iz Amerike Frančeske Vudman.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević

Montaža: Miloš Ačanski

Realizator: Maja Mandić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво