Kukuriku šou

Čujte i počujte! Ponovo se družimo sa Kreštom Petlićem! Šta je novo smislio, a šta umislio, kakve je smicalice spremio i šta ga u nedoumice baca... pratićemo svake subote u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije u novom, trećem ciklusu serijala "Kukuriku šou"!

Proteklih godina upoznali smo se sa Kreštom Petlićem, čudnim petlom, koji misli kao dete, koji se ponaša kao dete i koji u potpunosti razume decu. Šašav, zabavan, nepredvidiv i raspevan! Do sada nas je učio o tome šta je to zdrava hrana, koliko je važan sport, a koliko san, šta je za njega saobraćajna gužva, šta je kraj, a šta početak, kakve porodice postoje...

Pored mnogih poznatih stvari, u trećem ciklusu imaćemo i neke novine. O tome šta je staro, a šta novo, otkrila sam je scenaristkinja Jasminka Petrović, naša poznata spisateljica za decu: "U trećem serijalu pojavljuje se novi lik Slava Teslić. On menja svog rođaka Savu koji je otputovao u Francusku. Krešta i Slava kroz niz uzbudljivih zgoda i nezgoda upoznaju svet koji ih okružuje, ali ponajviše upoznaju sami sebe. Teme o kojima govore su: zanimanja, priroda, životinje, proslava rođendana, doček Nove godine, čula, osećanja itd. Poslednja, petnaesta epizoda nosi naziv "Škola zove đake nove". Krešta i Slava polaze u prvi razred. Time se završava njihov predškolski period, a ujedno se zatvara i čitav serijal. Pored razigranog, zanesenog Krešte i odgovornog, učenjaka Slave, pojavljuju se i dva pauka Toza i Bisa. Oni su muž i žena. Žive u velikoj ljubavi i slozi, osim kad ih Krešta i Slava ne uvuku u neku svoju raspravu. U tim situacijama Toza staje na Kreštinu stranu, a Bisa na Slavinu. Kroz ova četiri lika nudimo deci različite modele ponašanja, podrške, učenja, međusobnih odnosa i odrastanja."

Jasminka Petrović nam je otkrila i delić procesa rada, ali i utiske dece sa kojima je u svakodnevnom kontaktu: "Serija "Kukuriku šou" donela mi je veliku radost. Atmosfera na snimanju je bila vesela, poletna ali ujedno i vrlo radna i profesionalna. Mislim da je ovakav način rada posebno bitan kada su krajnji korisnici deca, jer se ta pozitivna energija kasnije oseća u svakom kadru. Gostujući kao pisac po školskim i gradskim bibliotekama u Srbiji, uvek bih ostavila malo mesta za razgovor o ovom serijalu. Čim bi krenula priča o Krešti i njegovim prijateljima, dečja lica bi se odmah ozarila. Jedni bi postavljali pitanja, drugi bi glumili, treći pevali... ali niko od dece ne bi bio ravnodušan. U tim trenucima dobijala sam potvrdu da je čitav trud imao smisla i da "Kukuriku šou" ispunjava svoju misiju."

Za Jasminku Petrović je "Kukuriku šou" bio prvo scenarističko iskustvo. "U knjigama likovi zauvek ostaju onakvi kako ih pisac postavi. Međutim, likovi iz scenarija ožive i za mene je to najveća čarolija. Glumci i lutkari, uz pomoć ostale ekipe, udahnuli su život Krešti Savi/Slavi, Bisi i Tozi i oni sad idu nekim svojim putem nezavisno od mene. To je divan osećaj. Veoma sam zahvalna urednicama Nataši Drakulić i Vesni Vidojević Gajović kao i reditelju Filipu Čoloviću što su mi dali priliku da izmaštam Kreštin svet. Bila je to velika pustolovina za mene. Jedva čekam da počne emitovanje trećeg serijala. Nove epizode ću gledati sa unucima, tako da ću imati stručnu kritiku odmah pri ruci. Volela bih da se "Kukuriku šou" pretoči u knjige, a da se muzika iz čitave serije objavi na CD-u. Mislim da bi to bio dobar put da popularišemo domaće dečje junake."

Treći serijal "Kukuriku šou"-a počinje sa emitovanjem u subotu, 2. juna u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednica emisije je Vesna Vidojević-Gajović, scenaristkinja Jasminka Petrović, reditelj Filip Čolović, glumačku ekipu čine Zorana Milošaković Tasić (Krešta), Uroš Jovčić (Slava), Katarina Gojković (Bisa), Žarko Stjepanov (Toza). Direktor fotografije je Periša Đinđić, dramaturg i autor songova Jelena Popadić Sumić, kompozitor Srđan Marković, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinje Irina Mitrinović i Suzana Gligorijević, a montažer Bojan Filipović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво