Čudesni svet fosila: Skrivena blaga prirode

Do početka dvadesetog veka, naučnici nisu mnogo znali o složenim oblicima u vreme kad je život na planeti bio tek u začetku. Onda su 1909. godine otkriveni fosili drugačiji od svih koji su dotad pronađeni. Neobični organizmi mekog tela dovodili su u pitanje sve prethodne pretpostavke o tome kako su životinje evoluirale...

Većina fosila predstavlja okamenjene deliće koje priroda ostavlja za sobom - ljušture i kosti. Oni ostaju zarobljeni u sedimentnim stenama da bi ih kasnije otkrili paleontolozi. Drugi delovi, takoreći meki delovi, kao što su perje, iznutrice i razne vrste organizama sa mekim telom, ne ostavljaju trag. Izuzev na nekoliko posebnih mesta. Upravo na takva mesta zaputiće se naučnici u ovoj trodelnoj TV-seriji u potrazi za prozorima u prošlost.

Sa visine od dve i po hiljade metara u Stenovitim planinama u Kanadi, preko neobičnih kineskih muzeja, do najbogatijih nalazišta fosila u Evropi upoznaćemo se sa prvim koracima planete Zemlje.

Urednik je Nevena Todorović

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво