S Tamarom u akciji

Istočna Srbija: Akcija pomoći porodici Atanacković

U selu Carevac, nadomak Velikog Gradišta, žive Aca (44) i Verica (48) Atanacković sa dvoje dece, u staroj porodičnoj kući sa podovima od blata. Nemaju kanalizaciju ali su napravili funkcionalnu kuhinju i kupatilo u kome mogu da se kupaju. Oboje supružnika su imali veoma težak život, najčešće su radili veoma naporne fizičke poslove. Sada zajedno rade kao profesionalne drvoseče - imaju svoj traktor i motorne testere.

Oboje su već bili u braku pre sadašnje zajednice, Verica ima dvoje odrasle dece koja više ne žive sa njom. Zajednička deca, Andrijana (13) i sin Andra (10) su samostalni, naučili su da se sami brinu o svojim potrebama kad dođu iz škole jer su u toku sezone roditelji prinuđeni da bukvalno rade po ceo dan.

Acin hobi je skupljanje gvožđa od čega pravi razne "izume" poput sušača za voće, bojlera, itd. Verica je marljiva i izuzetno pedantna domaćica, pa iako imaju podove od blata - njihovom dom deluje vrlo čisto i uredno.

Prvi izazov za Tamarinu ekipu u ovoj epizodi i akciji bio je efikasno iseljenje Atanackovića kako bi majstori mogli da rade sve planirano na kući i u dvorištu - domaćin je imao neverovatno mnogo stvari koje je skupljao tokom godina i koje nije bilo moguće prikupiti za kratko vreme. Potom, vremenski uslovi nisu baš išli na ruku Tamarinim majstorima. Zato je itekako dragoceno bilo što su u pomoć priskočile - sve komšije iz sela! Marko Ivanović je iskopao svojom kombinirkom rupu za septičku jamu. On je pomagao Tamari i u prethodnoj TV sezoni, kada je ekipa "S Tamarom u akciji" bila na istoj opštini, ali u selu Topolovnik. Takođe, još jedan Topolovčanin je došao da uradi oluke: dragi Voja sa njegovim sinom. Tako je, opet zahvaljujući solidarnosti i zajedničkom radu - i porodica Atanacković iz sela Carevac kod Velikog Gradišta na vreme dobila novi dom.

U ovoj epizodi čućete i divne priče o Velikom Gradištu i okolini, koju krasi impresivno lepa priroda. Videćete i kako izgleda selo Ram, koje istorijske priče krije. Tamara Grujić će vas podsetiti na Vlastimira Pavlovića Carevca i Žanku Stokić a biće reči i o odbojci i pasuljijadi - tačnije o čuvenoj sorti gradištanskog pasulja. Posebna poslastica biće priča o prvom (i jedinom zvaničnom) vampiru na svetu, iz sela Kisiljevo, kod Gradišta!

Treća epizoda nove, pete TV sezone serijala "S Tamarom u akciji" na programu je u petak 30. marta u 21 sat, na programu Javnog medijskog servisa Srbije

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво