Jutarnji program

Broj nebezbednih proizvoda na tržištu sve je veći, upozoravaju evropske potrošačke organizacije, povodom Svetskog dana potrošača, koji se obeležava danas.

Ko nas štiti, kao potrošače, kakva su naša prava i koliko smo sami, kao potrošači, upoznati sa njima? Gost Jutarnjeg programa je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije.

Reciklaža je najmlađa industrijska grana u Srbiji i jedina koja u vreme svetske ekonomske krize, prema zvaničnim podacima, beleži rast. O tome najbolje govori podatak da je u protekle tri godine u ovoj industriji zaposleno više od 10.000 ljudi. U Srbiji danas postoji 2.200 firmi koje se bave sakupljanjem i reciklažom otpada, što je u odnosu na prethodnu deceniju, kada ih je bilo 200, ogroman napredak. Zbog toga smo u goste pozvali Vladimira Živaljevića predsednika Udruženja reciklera Srbije.

Vekovima, već, jedna od glavnih ovozemaljskih tema je - svemir, njegov nastanak i sudbina. Čak i naučnike zbunjuju mnoge činjenice o Univerzumu, njegovom kvantumu, isprepletanosti prostora i vremena. Jedan od povoda za jutrošnje putovanje u beskraj je odlazak čuvenog fizičara, Stivena Hokinga, koji je uveliko prisutan u svetu nauke, moderne fizike i često se citira. Gost Jutarnjeg programa je Branko Simonović, astronom.

Bavimo se pitanjem koje se sve češće postavlja pred donosiocima odluka, a ono glasi: Da li bi internet konekcija trebala biti besplatna i dostupna apsolutno svima?

Ona je profesor muzike koji se odlično snalazi i na estradi. Kaže da su za uspeh potrebni rad, upornost i sreća. Ponikla je u vokalnom ansamblu "Đerdan", pravom rasadniku mladih talenata. Pesmom će nas pozdraviti Jasna Đokić.

Urednici: Zorana Živadinović, Duško Nikolić
Voditelj: Verica Bradić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво