Prenos dodele filmskih nagrada Oskar

Domaćin jubilarne 90. dodele nagrada Američke filmske akademije Oskar biće, kao i prethodne godine, čuveni TV voditelj, Džimi Kimel

Najviše nominacija, čak trinaest, ima film Giljerma del Tora "Oblik vode", osam "Denkerk", Kristofera Nolana, a "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", reditelja Martina Mekdone - sedam.

Pored "Oblika vode" koji je očigledan favorit ove godine u nekoliko kategorija, trebalo bi istaći i nominaciju za glavnu mušku ulogu - Garija Oldmana u ulozi Vinstona Čerčila u filmu "Najmračniji čas", kao i Fransis Makdormand za glavnu žensku ulogu u filmu "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", koji je otvorio ovogodišnji FEST.

Prenos će kao i prethodne dve godine simultano prevoditi Mirko Jakovljević, vrsni poznavalac filma i veliki profesionalac koji je radio za FEST i OEBS.

Tokom prenosa, s obzirom na činjenicu da je reč o jubileju fenomena koji traje već 90 godina, podsećaćemo se filmova koji su osvajali Oskare u prethodnim jubilarnim dodelama jedne od najznačajnijih filmskih nagrada na svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво