Moju zemlju srce bira

Autorski tim projekta "Moj heroj" četvrtu sezonu serijala započinje podnaslovom "Moju zemlju srce bira" a u prvoj emisiji upoznaćemo Stiva Lazarevića, koji se iz daleke Australije pre osamnaest godina vratio u Srbiju.

Zoran Ilić, inicijator i autor projekta "Moj heroj": "Nakon serijala dokumentarnih priča posvećenih ličnostima koje odlikuju vrline i čija su nesebična dela ili podvizi dobar primer drugima ("Moj heroj", "Znanjem protiv hendikepa", "Srcem se dalje vidi"- RTS1, od 2012. godine), autorski tim društveno-odgovornog projekta i TV serijala "Moj heroj" se proteklih godina među prvima posvetio isticanju preduzetnika, posebno mladih (TV sezone "Lična inicijativa" i "Heroji preduzetništva").

U fokusu četvrtog ciklusa projekta "Moj heroj" biće oni koji Srbiju prepoznaju kao najlepše i najbolje mesto za život i poslovanje. Predstavićemo vam izuzetne ličnosti čije je srce izabralo Srbiju, a potvrde ispravnosti njihove odluke da se iz sveta ovde vrate, već su dobili ili dobijaju - u vidu uspešnosti i napredovanja njihovih poslova ali i kroz zadovoljstvo i sreću njihovih porodica. Svi ti ljudi, svojim znanjem i iskustvom stečenim u svetu, novim idejama, itekako doprinose unapređenju kvaliteta života društvenih zajednica naše zemlju u koje dolaze a time pomažu i napredak Srbije".

U prvoj emisiji četvrte sezone serijala, upoznaćemo Stiva Lazarevića koji je rođen 1949. godine, u selu Zavoj kod Pirota (na mestu njegovog rodnog sela danas je Zavojsko jezero). Nezadovoljan perspektivom u tadašnjoj Jugoslaviji, mlad samouveren i željan znanja i uspeha- otisnuo se na putovanje dugo više od pola veka.

1967 je (sa osamnaest godina) otišao u Australiju, odmah počeo da radi a uz rad se i školovao. Završio je fakultet, specijalizovao se za istraživanje dubokih bušotina i taj posao veoma uspešno radio od Australije, preko Indonezije pa dalje širom sveta. Radeći istraživački posao doživeo je bezbroj neobičnih životnih situacija pa i susrete sa ljudožderskim plemenima!

Posle više od tri decenije srce ga je povuklo nazad. Od tada, iako i dalje mnogo putuje, najradije bira svoju zemlju Srbiju. Već osamnaest godina zaredom, Stiv Lazarević ulaže u Srbiju. Njegova svetski uspešna kompanija sada radi istražne radove na bušotinama u Srbiji i regionu, čineći mnogo na otkrivanju novih rudnih bogatstava čija ekspolatacija može značajno da doprinese ekonomskom oporavku naše zemlje.

Mnogo je uradio i za svoj rodni kraj - u Pirotu je kupio i kompletno renovirao stari hotel u centru grada, koji sve više posećuju strani turisti, najčešće iz Bugarske. Time Stiv Lazarević takođe doprinosi razvoju svog kraja ali i zemlje, koju je privremeno napustio pre više od pola veka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво