Dejvis kup: Srbija - SAD

Treći put u poslednjoj deceniji srpski i američki teniseri odmeriće snage u Dejvis kupu. Srbija je pobedila u prethodna dva susreta, kada je odlučujuće poene donosio Novak Đoković, a trijumfima su doprinosili i Viktor Troicki u singlu 2010. odnosno Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac čuvenom pobedom nad braćom Brajan 2013. u Bojsiju.

Nažalost, nikog od njih četvorice neće biti u sastavu na meču u Nišu, ni Janko Tipsarević neće igrati do marta, dok Filip Krajinović pokušava da se u poslednji čas oporavi od povrede ahilove tetive i zaigra u Čairu.

Našu reprezentaciju predvodiće Dušan Lajović, 83. na ATP listi, kome je to već sedma sezona u Dejvis kupu, dok će drugi singl igrač po svemu sudeći biti Laslo Đere, 87. na svetu, koji je debitovao prošlog septembra u polufinalu sa Francuzima. Obojici je šljaka omiljena podloga, pružili su sjajan otpor u Lilu kasnijim šampionima Dejvis kupa Congi i Puju, pa se isto očekuje od njih i pred niškom publikom, koja je i prošle godine prisustvovala susretu prvog kola, tada između Srbije i Rusije. Pored Lajovića i Đerea, u timu su i trojica debitanata. Nikola Milojević je nekada bio najbolji junior sveta, sada je 184. na ATP listi, Peđa Krstin je na 230. mestu, dok je Miljan Zekić već bio uz tim tokom polufinala sa Francuzima kao sparing partner, a sada bi trebalo da bude i u sastavu za meč sa Amerikancima, ukoliko se Krajinović ne oporavi.

Sa druge strane, Amerikanci u timu imaju dvojicu tenisera koji su učestvovali u oba prethodna okršaja sa Srbijom, a nalaze se među 20 najboljih na ATP listi. Sem Kveri je trenutno najbolje plasiran u karijeri na 12. mestu, Džon Izner je 18. i obojica žele da se revanširaju Srbiji za ranije poraze. Društvo će im praviti Stiv Džonson i Rajan Herison, koji je posle šest godina opet u reprezentaciji. Herison je na 43. mestu u singlu, igrao je finale Brizbejna početkom januara, međutim odličan je i u dublu, jer je 2017. trijumfovao na Rolan Garosu u paru sa Novozelanđaninom Majklom Venusom. On je prošle godine osvojio i prvu titulu u singlu u Memfisu, a na istom turniru je bio finalista u dublu baš sa Stivom Džonsonom, koji je osvojio olimpijsku bronzu u Riju i pobeđivao je u reprezentaciji u sva tri Dejvis kup dubla u kojima je učestvovao.

Selektori Nenad Zimonjić i Džim Kurijer mogu da promene najavljeni sastav do dva sata pre žreba koji je u četvrtak, a susret počinje u petak od 15 časova. Dubl je u istom terminu u subotu, 3. februara, dok će poslednjeg dana program početi u 14 časova. Sve mečeve možete da pratite ekskluzivno na programima Radio televizije Srbije, a komentatori iz Niša su Vladimir Mijaljević i Miloš Krivokapić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво