Čitaj mi!

Planetarijum - Nomadska Srbija

Treći nastavak nesvakidašnjeg putopisnog serijala, čiji istraživački tim iskusnih i neustrašivih svetskih putnika, kamperima obilazi Srbiju - još uvek je u Sremu.

Na njihovom putu su i poslednja Srpska srednjevekovna prestonica Kupinik kod Kupinova, park prirode Obedska bara, Zasavica i Erdevik. Svaka lokacija ima svoje tajne i malo poznate priče, koje vam sa radošću i nesebično otkriva tim TV serijala "Planetarijum - Nomadska Srbija".

U Kupiniku je ekipa emisije saznala kako su despotovali Stefan Lazarević i Đurađ Branković ali i koliko je ko morao da plati za koga. Ima li budućnosti i za ovaj dragulj naše istorije - takođe je tema kojom se bavi nomadski karavan Planetarijum.

U rezervatu prirode "Obedska bara", tim Planetarijuma ukazuje i podseća na značaj i neophodnost partnerskog odnosa između čoveka i prirode.

A Zasavicu, poznatu po mnogo čemu - upoznaćete ovoga puta iz posebnog, kamperskog ugla.

U Erdeviku na jezeru Bruje, tim nesvakidašnjeg putopisnog serijala testirao je najbolja vina i ukuse tog dela Srema usput, saznali su i šta je "princip snabdevanja sa crkvenog tornja" ali i zbog čega "pravi Sremci vezuju sajlu - umesto kaiša na pantalonama..."

Autori TV serijala "Planetarijum - Nomadska Srbija": Lidija i Miodrag Piroški
Fotografije: Produkcija "Vrele gume"