Čitaj mi!

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska pazglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo kako je protekao istorijski, prvi boravak jednog ministra spoljnih poslova Republike Srbije za Badnji dan i Božić u Sjedinjenim Državama.


Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković i  Direktor Uprave za caradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije  Arno Gujon proveli su Božićne praznike sa srpskim narodom u Čikagu. 
Pored ostalog, posetili su Staru Crkvu Vaskrsenja Hristova, Manastir Novu Gračanicu, Manastir Svetog Save u Libertivilu i Saborni hram u Čikagu na Srpskoj ulici, odnosno Redvud Drajvu. Za Badnje veče bili su na liturgiji u Novoj Gračanici a posle toga su posetili i društvenu salu manastira gde se svake godine za Badnje veče služi posna večera povodom praznika, na kojoj su svi dobrodošli.
 

Kako nam u ekskluzivnom intervjuu prenose Nikola Selaković i Arno Gujon, došli su u Čikago da bi videli kako Srbija može da pomogne dijaspori, i da saznaju koje su teme koje interesuju naše ljude u Americi. Pitaćemo ih i kakvi su utisci sa Badnje večeri u Novoj Gračanici i šta za njih lično znače susreti sa srpskom zajednicom hiljadama kilometara daleko od Srbije. 

Čućemo i božićnu poruku vladike Longina, koji je bio domaćin gostima iz Srbije u Novoj Gračanici.


Urednik  Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić