Srbija na vezi

Srbija u Lajpcigu i Frankfurtu, još jedna diskusija o Dunavskoj strategiji...

Nemačka je treći spoljno-trgovinski partner Srbije i uprkos povećanju našeg izvoza u protekloj godini od 22%, deficit  iznosi  više od  petstotina miliona evra. Srbija je bila u fokusu na Sajmu knjiga u Lajpcigu,  a investicione mogućnosti Timočke krajine predstaviće se  u Frankfurtu. Od našeg dopisnika  iz Nemačke imamo izveštaj o Sajmu knjiga u Lajpcigu.

Koliko su naši privrednici agilni u predstavljanju svojih proizvoda, kako su protekli susreti proizvođača i predstavnika Komore u Kikindi i Somboru, objašnjava  Milanka Vučić, predstavnica Privredne komore Srbije u Nemačkoj.

Iz  Beča saznajemo kako je protekla panel diskusija o Dunavskoj strategiji i šta se sugeriše Srbiji oko korišćenja fondova Evropske unije. 

Korakom do zdravlja ili Šetaj za svoje srce  naziv je zajedničkog projekta Ministarstva za  zaštitu životne sredine, Turističke organizacije Srbije i Saveza za fitnes, koji će promovisati zelene staze i svakodnevnu šetnju kao preventivu od kardiovaskularnih oboljenja. Ivan Pavlović, profesor fizičkog vaspitanja i posdiplomac Fakulteta za fizicku kulturu,  govori o  zdravim stilovima života i preporučuje vežbe primerene  fizičkoj kondiciji, zdravstvenom stanju i godinama. Urednik i voditelj Branka Dikanović Trbojević.

broj komentara 0 pošalji komentar