Edu global - Mladi kuvari Srbije u borbi za olimpijsko zlato

U novom izdanju Edu global magazina predstavljamo juniorski tim najboljih kuvara iz Srbije koji će se takmičiti na jedinstvenoj Kulinarskoj olimpijadi.

Ovog februara u centru svetskih kulinarskih dešavanja biće grad Študgart. Domaćin najukusnijeg takmičenja na svetu, Kulinarske Olimpijade, okupiće najbolje kuvare iz celog sveta. Šansu da pokažu šta znaju imaju i mladi iz Srbije koji su uspeli da uđu u vrhunsku juniorsku selekciju. Kako teku pripreme za olimpijske izazove, šta se kuva i o čemu se mašta, saznaćete u magazinu Edu global.

Ali, to nije sve kada je reč o gastronomiji. U emisiji će te videti i kako izgleda neobična Kuća gastronomije u Lionu a saznaćete i zašto je cvetna kuhinja sve popularnija među Francuzima.

Od tema koje ne bi trebalo da propustite izdvajamo; priču o velikom uspehu naših naučnika koji proučavaju alge i nastajanje biodizela, reortažu sa Sokolskih planina gde se čuvaju retke životinjske vrste iz Srbije, priču o čuvanju gena autohtonih sorta voća i povrća sa naših prostora... Da je život mnogo lepši i lakši kad uz sebe imaš "najboljeg druga", koji je spreman da te podrži tokom napornog dana na poslu, svedoči iskustvo zaposlenih u državnim ustanovama u gradu Aleksandar Lođski u Poljskoj.

Urednik Nataša Nešković 

 

broj komentara 0 pošalji komentar